Een blijvende visie

Filamat gelooft dat betonbeschoeiing de meest duurzame oplossing is voor de toekomst. En dat blijven we nastreven. Alle extra mogelijkheden, zoals een andere kleur, gaan niet ten koste van het milieu. Daarbij speelt vernieuwing en luisteren naar klanten een grote rol, zodat we het neusje van de zalm blijven als het gaat om duurzame en kwalitatief goede oeverbescherming. We beschikken bijvoorbeeld over een Research & Development-afdeling, waarin we nieuwe producten testen en ontwikkelen, zoals waterkeringen, schoeidelen en beschoeiingspalen. Ons proces is zelfs zo uniek en ingenieus, dat het nog niemand is gelukt ons te evenaren!

En wil je onze platen over 30 of 40 jaar weer afvoeren? Dan lever je ze eenvoudig bij ons in. Zo maken wij onze visie waar!

 

Waarden

Filamat is een bedrijf met een droom. Om die droom te verwezenlijken, houden we ons vast aan de volgende 3 waarden.

Duurzaam
Onze drive is het verduurzamen van de samenleving én het beschermen van oevers. Dat doen we met betonbeschoeiing. Om afkalving tegen te gaan, gebruiken wij beton. Waarom beton? De Romeinen wisten het al: beton gaat zeer lang mee, meer dan 30 jaar. Beton bestaat volledig uit minerale bestanddelen en het gaat niet rotten. Bovendien spaar je met onze beschoeiing (hard)hout. En het is ook nog eens 100% recyclebaar. Filamat zorgt dat je oever jarenlang en duurzaam wordt beschermd.

Eenvoudig
Betonbeschoeiing is niet alleen duurzaam, maar ook simpel aan te passen naar eigen voorkeuren en snel te plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om bochten te maken en zijn er vele kleuren leverbaar. Bovendien bieden we extra services: we voeren oud betonmateriaal af en recyclen het. Niet gebruikt materiaal kun je terugbrengen. En er zijn allerlei combinatiemogelijkheden: betonbeschoeiing kan met houten paal en gording/afdekplank, maar ook met combipaal (hout met kunststofkop), met volkunststofpaal en met kunststofgording- en dekplank worden toegepast. Dat is pas echte materiaalvrijheid!

Voordelig
Niemand wil onnodig extra betalen. Dat geldt ook voor oeverbescherming. Daarom is ‘voordelig’ een van onze kernwaarden. Onze betonbeschoeiing van GVC is aantrekkelijk: geen enkele andere oeverbescherming is zeker op termijn zo voordelig. Het materiaal gaat zeer lang mee, waardoor het minder onderhoud vergt. Dat scheelt weer in de onderhoudskosten. Dus ben je op zoek naar betaalbare oeverbescherming? Dan moet je bij Filamat zijn!

 

Certificaten

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat ons product aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet.

  • Het MPA in Stuttgart, het Otto-Graf-Institut van de Universiteit van Stuttgart, toonde aan dat Filamat-producten veilig zijn voor de gezondheid van mensen en het milieu.
  • Ingenieursbureau ibt.bayer toonde de weerstand van GVC-platen van Filamat tegen vorst en vocht aan.
  • Het KIN-Lebensmittelinstitut bewees dat het glasvezelbeton van Filamat geen stoffen bevat die schadelijk zijn voor mens of milieu.
  • Wessling testte de GVC-platen en bewees de sterkte van het materiaal.
  • Eurofins toonde de sterkte van de beschoeiingsplaten aan.

Betonbeschoeiing bestellen? Neem dan contact op!

250.000 M2 Productie
50 Projecten 2020 Afgerond vorig jaar
4 Projecten 2021 Al afgerond dit jaar