Duurzaam en effectief met Filamat

Filamat betonbeschoeiing past prima in onze Europese flora en fauna. Maar niet alleen het milieu heeft baat bij onze oeverbescherming. Betonbeschoeiing gaat namelijk minstens 30 jaar mee. Dat betekent: minder vaak vernieuwen en dus minder verstoring van het landschap, nauwelijks onderhoud en lage kosten. Daarmee is onze betonbeschoeiing interessant in het kader van Design, Build en Maintain. Bovendien zijn onze schoeidelen snel en gemakkelijk te plaatsen, direct in het water. De overlappende golfprofileringen functioneren als scharnier, zodat je vloeiende oeverbochten kunt maken. En omdat uitspoeling van het talud verleden tijd is, hoef je in de meeste gevallen geen doek meer aan te brengen. Wil je een mooie kleur? Zelfs dat is mogelijk met Filamat. Of je nu oeverbescherming zoekt voor jouw gemeente, waterschap of provincie: betonbeschoeiing past overal.

 

Vooral in gebieden met weinig ruimte is het handig om te kiezen voor Filamat betonbeschoeiing. Zo is er in waterrijke en stedelijke gebieden vaak behoefte aan zoveel mogelijk land, zonder flora en fauna aan te tasten. En onze GVC-platen lever je bij vervanging uiteindelijk weer in bij ons. Benieuwd hoe onze betonbeschoeiing jouw gemeente, waterschap of provincie verrijkt? Neem dan contact met ons op!

 

Bestektekst: verwijderen oud materiaal

“Vrijgekomen gvc-materiaal vervoeren naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende Omgevingsvergunning, bij voorkeur via de fabrikant”.

Voor het fabricaat Filamat standaard 60 is dit Fydro BV te Ede (NL)

Bestektekst: plaatsen nieuw materiaal

“Een beschoeiing opgebouwd uit glasvezelversterkte betonschoeidelen met een werkende breedte van 1.200 mm, een dikte van 10 mm en een hoogte van (….) mm, met aan de uiteinden en in het midden een sinusoïdale profilering h.o.h. 600 mm en in de kleur bruin. De schoeidelen dienen te worden bevestigd met slot- of houtdraadbouten aan palen, materiaal-soort (….), formaat (….), te plaatsen h.o.h. 600 mm. Het glasvezelbeton dient versterkt te zijn met alkaliresistente vezels.
Fabricaat: FilamaT Standaard 60, o.g.
Producent: Fydro BV, Ede (NL)

Klanten over Filamat

“De betonbeschoeiing (GVC-platen) van Filamat zijn ons heel goed bevallen. Het is stevig, degelijk materiaal en eenvoudig te plaatsen. Echt een aanrader!”

Gemeente Hellevoetsluis Ambtenaar

Projecten

Duurzaam Ga voor een milieubewuste én langdurige oplossing
Voordelig Bespaar kosten, ook op de lange termijn
Eenvoudig Kies voor snelheid, bestel- en inlevergemak, bochten en je eigen kleur en vorm