Duurzaam en effectief met Filamat betonbeschoeiing

Filamat biedt concrete voordelen voor waterbeheer en natuurbescherming, zoals het snel afvoeren en het lang vasthouden van water. Benieuwd hoe onze betonbeschoeiingschotten de juiste keuze kunnen zijn voor jouw gemeente, waterschap of provincie? Ontdek de voordelen van ons materiaal.

De voordelen van Filamat betonbeschoeiingschotten

Wij bieden diverse duurzame en effectieve oplossingen voor betonbeschoeiing die naadloos in ons Europese ecosysteem passen.

De voordelen van betonbeschoeiing voor langdurige bescherming:

  • Onze betonbeschoeiing gaat minimaal 30 jaar mee, wat resulteert in aanzienlijk minder vervangingen en verstoringen van het landschap. Dit betekent niet alleen duurzaamheid voor het milieu, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen en minimaal onderhoud.
  • Daarnaast zijn onze schoeidelen snel en moeiteloos te plaatsen, direct in het water. Dankzij de overlappende golfprofileringen die als scharnier fungeren, kun je soepel vloeiende oeverbochten creëren. En omdat de beschoeiingsschotten goed aansluiten, heb je minder kans op uitspoelen en is het aanbrengen van een doek niet altijd nodig.
  • Bovendien bieden we de mogelijkheid om de betonbeschoeiing in diverse kleuren te verkrijgen, zodat het aan jouw specifieke behoeften kan voldoen. Beschoeiing steenschotten bieden een natuurlijke uitstraling voor je oeverbescherming.
  • Je kunt onze oeverbescherming bestellen in diverse hoogten, waardoor er in een project eenvoudig mee te werken in.

Meer weten? Neem contact met ons op!

 

Wij bieden oplossingen voor jouw gebrek aan ruimte

Heb jij nou beperkte ruimte voor jouw project? Dan is Filamat betonbeschoeiing een verstandige keuze. In waterrijke en stedelijke gebieden is er vaak vraag naar maximale landoppervlakte zonder schade toe te brengen aan flora en fauna. Bovendien nemen we bij vervanging de GVC-platen terug, wat bijdraagt aan een circulaire aanpak.

Benieuwd naar de concrete aanpak hoe betonbeschoeiing jouw gemeente, waterschap of provincie kan versterken? Neem dan gerust contact met ons op! Wij adviseren je graag.

 

Bestek informatie? Klik hier.

Meer informatie? Bekijk ons ook op onze social media.

Bestektekst: verwijderen oud materiaal

“Vrijgekomen gvc-materiaal vervoeren naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende Omgevingsvergunning, bij voorkeur via de fabrikant”.

Voor het fabricaat Filamat standaard 60 is dit Fydro BV te Ede (NL)

Bestektekst: plaatsen nieuw materiaal

“Een beschoeiing opgebouwd uit glasvezelversterkte betonschoeidelen met een werkende breedte van 1.200 mm, een dikte van 10 mm en een hoogte van (….) mm, met aan de uiteinden en in het midden een sinusoïdale profilering h.o.h. 600 mm en in de kleur bruin. De schoeidelen dienen te worden bevestigd met slot- of houtdraadbouten aan palen, materiaal-soort (….), formaat (….), te plaatsen h.o.h. 600 mm. Het glasvezelbeton dient versterkt te zijn met alkaliresistente vezels.
Fabricaat: FilamaT Standaard 60, o.g.
Producent: Fydro BV, Ede (NL)

Klanten over Filamat

Projecten

Duurzaam Ga voor een milieubewuste én langdurige oplossing
Voordelig Bespaar kosten, ook op de lange termijn
Eenvoudig Kies voor snelheid, bestel- en inlevergemak, bochten en je eigen kleur en vorm