Filamat is in diverse media verschenen met het bericht dat er bij de verduurzaming van wijken meer aandacht moet zijn voor oeverbescherming. Onder andere Otar, GWW-bouw en Bouwcirculair hebben het bericht overgenomen.

 

De oplossing van duurzame oeverbescherming schuilt in betonbeschoeiing. Houten palen en planken passen, de onderdelen van houten oeverbescherming, niet in een duurzame wijk. “Wij produceren betonbeschoeiing van glasvezelversterkte betonplaten. 

Meer dialoog nodig

Vijvers, kanalen, plassen en beken hebben bescherming nodig tegen afkalving en uitspoeling. Daarnaast worden steeds meer wijken duurzamer ingericht. Om dit in goede banen te leiden is volgens Gijs meer dialoog nodig. Gijs: “Ik begrijp dat het voor veel mensen niet duidelijk is welke oeverbescherming het beste is. Er zijn dan ook verschillende producten op de markt: niet alleen is er houten beschoeiing, maar ook beschoeiing van kunststof of staal. Geen enkele soort gaat zo lang mee als betonbeschoeiing. Onze GVC-platen gaan minstens 30 jaar mee en vaak nog veel langer. Je hebt er dan ook geen omkijken meer naar en na de technische levensduur kan er met beperkte inspanning weer een nieuw betonbeschoeiing van gemaakt worden.”

Media

Meer nieuws

Glasvezelbeton (GVC): Duurzaamheid, Draagkracht en Natuurbehoud in de Bouw

31 januari 2024

Glasvezelbeton (GVC): Duurzaamheid, Draagkracht en Natuurbehoud in de Bouw   Glasvezelbeton, wat is dat eigenlijk? In de wereld van de bouw en infra speelt innovatie altijd een cruciale rol bij...

Lees verder

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn beschoeiing? Hout of beton?

13 december 2023

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn beschoeiing? Hout of beton? Laten we beginnen met te zeggen dat we niemand vertellen wat hij/zij moet doen. Wel geven we helder aan wat de voordelen zijn van...

Lees verder
Duurzaam Ga voor een milieubewuste én langdurige oplossing
Voordelig Bespaar kosten, ook op de lange termijn
Eenvoudig Kies voor snelheid, bestel- en inlevergemak, bochten en je eigen kleur en vorm