Filamat is in diverse media verschenen met het bericht dat er bij de verduurzaming van wijken meer aandacht moet zijn voor oeverbescherming. Onder andere Otar, GWW-bouw en Bouwcirculair hebben het bericht overgenomen.

 

De oplossing van duurzame oeverbescherming schuilt in betonbeschoeiing. Houten palen en planken passen, de onderdelen van houten oeverbescherming, niet in een duurzame wijk. “Wij produceren betonbeschoeiing van glasvezelversterkte betonplaten. 

Meer dialoog nodig

Vijvers, kanalen, plassen en beken hebben bescherming nodig tegen afkalving en uitspoeling. Daarnaast worden steeds meer wijken duurzamer ingericht. Om dit in goede banen te leiden is volgens Gijs meer dialoog nodig. Gijs: “Ik begrijp dat het voor veel mensen niet duidelijk is welke oeverbescherming het beste is. Er zijn dan ook verschillende producten op de markt: niet alleen is er houten beschoeiing, maar ook beschoeiing van kunststof of staal. Geen enkele soort gaat zo lang mee als betonbeschoeiing. Onze GVC-platen gaan minstens 30 jaar mee en vaak nog veel langer. Je hebt er dan ook geen omkijken meer naar en na de technische levensduur kan er met beperkte inspanning weer een nieuw betonbeschoeiing van gemaakt worden.”

Media

Meer nieuws

Filamat trotse sponsor Edese ijsbaan

17 september 2023

Welk kind wil dat nu niet: lekker schaatsen op een overdekte schaatsbaan. Onder andere dankzij Filamat is dit mogelijk in Ede-centrum. Wij zijn namelijk trotse sponsor van de ijsbaan in Ede! Vanaf...

Lees verder

Meer dialoog nodig over oeverbescherming in verduurzaming wijken

17 juli 2023

Edese onderneming biedt duurzame optie met 100% recyclebaar beton Ede, 17 mei  – Bij de verduurzaming van wijken is er nog winst te behalen als het gaat om oeverbescherming. Dat stelt Gijs...

Lees verder
Duurzaam Ga voor een milieubewuste én langdurige oplossing
Voordelig Bespaar kosten, ook op de lange termijn
Eenvoudig Kies voor snelheid, bestel- en inlevergemak, bochten en je eigen kleur en vorm