Gijs Jansen, directeur van Filamat, is in diverse media verschenen met zijn bericht dat er bij de verduurzaming van wijken meer aandacht moet zijn voor oeverbescherming. Onder andere Otar, GWW-bouw en Bouwcirculair hebben het bericht overgenomen.

In het bericht stelt Gijs dat de oplossing van duurzame oeverbescherming schuilt in betonbeschoeiing. Volgens hem passen houten palen en planken, de onderdelen van houten oeverbescherming, niet in een duurzame wijk. “Wij produceren betonbeschoeiing van glasvezelversterkte betonplaten. Deze platen gaan veel langer mee dan hout en zijn binnenkort bovendien volledig recyclebaar”, aldus Gijs.

Meer dialoog nodig

Vijvers, kanalen, plassen en beken hebben bescherming nodig tegen afkalving en uitspoeling. Daarnaast worden steeds meer wijken duurzamer ingericht. Om dit in goede banen te leiden is volgens Gijs meer dialoog nodig. Gijs: “Ik begrijp dat het voor veel mensen niet duidelijk is welke oeverbescherming het beste is. Er zijn dan ook verschillende producten op de markt: niet alleen is er houten beschoeiing, maar ook beschoeiing van kunststof of staal. Geen enkele soort gaat zo lang mee als betonbeschoeiing. Onze GVC-platen gaan minstens 30 jaar mee en vaak nog veel langer. Je hebt er dan ook geen omkijken meer naar en na de technische levensduur kan er met beperkte inspanning weer een nieuw betonbeschoeiing van gemaakt worden.”

Meer nieuws

Meer dialoog nodig over oeverbescherming in verduurzaming wijken

17 mei 2019

Edese onderneming biedt duurzame optie met 100% recyclebaar beton Ede, 17 mei 2019 – Bij de verduurzaming van wijken is er nog winst te behalen als het gaat om oeverbescherming. Dat stelt Gijs...

Lees verder

Betonbeschoeiing voor particulieren

15 maart 2019

Wij leveren onze Filamat betonbeschoeiing direct aan bedrijven die het materiaal kunnen plaatsen. Maar wist je dat je als particulier via een ander bedrijf alsnog aan onze betonbeschoeiing komt?...

Lees verder
Duurzaam Ga voor een milieubewuste én langdurige oplossing
Voordelig Bespaar kosten, ook op de lange termijn
Eenvoudig Kies voor snelheid, bestel- en inlevergemak, bochten en je eigen kleur en vorm