Wist je dat… jonge eendjes ook aan land kunnen met onze betonbeschoeiing? En dat je eenvoudig ecologische plasbermen creëert met Filamat?

Veel mensen denken dat harde oeverbescherming niet natuurvriendelijk is. Filamat bewijst het tegendeel. Bij onze betonbeschoeiing kun je namelijk eendentrappen plaatsen. Deze zorgen ervoor dat eenden gemakkelijk op het land komen. Vanaf maart zie je langzaamaan de kleine kuikens weer in het water verschijnen. Die kunnen wel wat extra hulp gebruiken.

Plasbermen

Bovendien kun je met onze oeverbescherming plasbermen realiseren. Door deze natte oeverstrook kunnen vissen goed gedijen. En wanneer je een plasberm beplant, verhoogt niet alleen de ecologische waarde, maar ook het natuurlijk waterzuiverend vermogen.

Veilig

Onze betonbeschoeiing bestaat volledig uit zand, cement en glasvezel. Dat is de reden dat het veilig is voor flora en fauna. Bovendien heeft het geen negatieve invloed op mensen. Er zitten namelijk geen schadelijke stoffen in ons product verwerkt en het is 100% recyclebaar. Dit maakt onze platen zeer milieuvriendelijk. Ze zijn ook nog eens vorst- en vochtongevoelig en rotten dus niet.

Kortom, harde beschoeiing is óók natuurvriendelijk. Dat doe je eenvoudig met eendentrappen en ecologische plasbermen.

Media

Meer nieuws

Glasvezelbeton (GVC): Duurzaamheid, Draagkracht en Natuurbehoud in de Bouw

31 januari 2024

Glasvezelbeton (GVC): Duurzaamheid, Draagkracht en Natuurbehoud in de Bouw   Glasvezelbeton, wat is dat eigenlijk? In de wereld van de bouw en infra speelt innovatie altijd een cruciale rol bij...

Lees verder

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn beschoeiing? Hout of beton?

13 december 2023

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn beschoeiing? Hout of beton? Laten we beginnen met te zeggen dat we niemand vertellen wat hij/zij moet doen. Wel geven we helder aan wat de voordelen zijn van...

Lees verder
Duurzaam Ga voor een milieubewuste én langdurige oplossing
Voordelig Bespaar kosten, ook op de lange termijn
Eenvoudig Kies voor snelheid, bestel- en inlevergemak, bochten en je eigen kleur en vorm