Wist je dat… jonge eendjes ook aan land kunnen met onze betonbeschoeiing? En dat je eenvoudig ecologische plasbermen creëert met Filamat?

Veel mensen denken dat harde oeverbescherming niet natuurvriendelijk is. Filamat bewijst het tegendeel. Bij onze betonbeschoeiing kun je namelijk eendentrappen plaatsen. Deze zorgen ervoor dat eenden gemakkelijk op het land komen. Vanaf maart zie je langzaamaan de kleine kuikens weer in het water verschijnen. Die kunnen wel wat extra hulp gebruiken.

Plasbermen

Bovendien kun je met onze oeverbescherming plasbermen realiseren. Door deze natte oeverstrook kunnen vissen goed gedijen. En wanneer je een plasberm beplant, verhoogt niet alleen de ecologische waarde, maar ook het natuurlijk waterzuiverend vermogen.

Veilig

Onze betonbeschoeiing bestaat volledig uit zand, cement en glasvezel. Dat is de reden dat het veilig is voor flora en fauna. Bovendien heeft het geen negatieve invloed op mensen. Er zitten namelijk geen schadelijke stoffen in ons product verwerkt en het is 100% recyclebaar. Dit maakt onze platen zeer milieuvriendelijk. Ze zijn ook nog eens vorst- en vochtongevoelig en rotten dus niet.

Kortom, harde beschoeiing is óók natuurvriendelijk. Dat doe je eenvoudig met eendentrappen en ecologische plasbermen.

Media

Meer nieuws

Filamat in bouw- en betonmedia

29 mei 2019

Gijs Jansen, directeur van Filamat, is in diverse media verschenen met zijn bericht dat er bij de verduurzaming van wijken meer aandacht moet zijn voor oeverbescherming. Onder andere Otar, GWW-bouw...

Lees verder

Meer dialoog nodig over oeverbescherming in verduurzaming wijken

17 mei 2019

Edese onderneming biedt duurzame optie met 100% recyclebaar beton Ede, 17 mei 2019 – Bij de verduurzaming van wijken is er nog winst te behalen als het gaat om oeverbescherming. Dat stelt Gijs...

Lees verder
Duurzaam Ga voor een milieubewuste én langdurige oplossing
Voordelig Bespaar kosten, ook op de lange termijn
Eenvoudig Kies voor snelheid, bestel- en inlevergemak, bochten en je eigen kleur en vorm